Vi är live! Masqueradbal, Höstterminsmöte och andra små godbitar…

Hej alla alumner! Sedan senaste inlägget har allt från Oktoberfest till Masqueradbalen passerat, ännu ett höstterminsmöte har ägt rum, ARKAD har varit inne och vänt och sist men inte minst så har alumniverksamheten äntligen fått en egen flik på maskinsektionens hemsida!

På grund av ombyggnation i AF firades Masqueradbalen i år med pompa och ståt på Grand Hotel.  För er som är intresserade av att se hur detta såg ut kommer bilder från balen upp på Maskinsektionens facebook-sida inom en snar framtid.

Höstterminsmötet var ännu en gång välbesökt ca. 150 närvarande som mest. Det blev ett långdraget möte med vad kan vara ett rekord i diskussion om motioner och revideringar. Vi fick även se ett högt intresse för de utlysta posterna med många motkandideringar. Posten som phøs kunde stoltsera med hela 7(!!) motkandideringar. 

Något som kan vara kul att att ta med sig från mötet är att maskinsektionen genom en ny miljöpolicy och miljö-handlingsplan tagit tydliga initiativ för att exempelvis minska användandet av engångsartiklar och förbättra sopsorteringen. Vi är därmed ett steg närmare sektionsgrodan och en miljömärkt sektion. Vidare arbete kommer nästa årets seniors fortsätta. 

Till sist så har Infu jobbat på och en stor eloge till Oskar Wikfeldt  som utformat alumni-fliken på hemsidan. Detta innebär alltså att vi är live! Ni hittar oss på maskinsektionen.com under fliken “Alumni”. Här kommer ni även hitta alumni-porträtten. Det ligger just nu uppe 3 intervjuer att läsa som tidigare gått att hitta på maskinsektionens instagram-konto. Vi har fått jättebra respons på de som vill bli intervjuade men tyvärr har några missat att fylla i sina kontaktuppgifter så vi inte vet vilka som har skickat in svar. Känner du dig träffad får du gärna skriva till oss på alumni@maskinsektionen.com

Vidare så skiner solen i Lund och julen närmar sig. 

Varma julhälsningar

Alumniansvariga

Amanda & Elias

Händer på Maskin

Hej alla alumner! Mitt namn är Elias Thorn och tillsammans med Amanda Andsberg är vi de nya alumniansvariga på Maskinsektionen.

Vi tänkte börja med en liten uppdatering om vad som hänt på Maskinsektionen den senaste tiden. Förra veckan var det Höstterminsmöte och en ny styrelse tillsattes för kommande verksamhetsår. Det var många sökande och mötet varade ända in på småtimmarna. Förutom en ny styrelse kan vi dessutom gladeligen meddela att Jan-Eric Ståhl valdes in som fortsatt inspektor för sektionen!

En annan speciell händelse att ta med sig från detta möte var även att Wilhelm Andrén, närvarande på sitt 19:e sektionsmöte, fick ta emot utnämningen som Maskinsektionens 10:e hedersmedlem! Detta för sitt långvariga och stora engagemang inom sektionen. Stort grattis!

Till sist så fortsätter även planeringen av den stora flytten från M-huset i rask takt. Detta då M-huset ska få sig en efterlängtad uppfräschning och renovering med start i sommar.

Vet ni med er att ni har maskinvänner som inte är med i denna grupp? Se till att bjuda in dem!

Varma hälsningar,
Amanda & Elias

After School 23 Mars

-English Below-

Hejsan alla tokisar! Då var stunden äntligen kommen för oss i M6-18 att bjuda in er alla till årets andra After School. Temat för kvällen går i kunskapens tecken, nämligen Quiz Night! Känner ni att ni är i stort behov av briljera med era högutvecklade hjärnor eller enbart vill njuta av den ljuva vinstens sötma är ni mer än välkomna ner till maskineriet denna afton. Så gå ihop med er bästa hjärntrust och ta hem priset som smartast i stan. Kvällen till ära serveras även en helt fantastisk Chévre-Burgare ackompanjerat av klassiker såsom Maskin- och Halloumiburgaren. Utöver detta kommer givetvis våra kära Ølphørmän stå i baren och fortsätta servera dryck av högsta klass.

Stora, varma, mysiga kramar
M6-18

Förhållningsregler quiz:
Svarsblanketter och lag-registrering sker i baren senast 17:50.
Quizet hålls i stora maskineriet och börjar 18:00.
Lag om max 4 personer.

Hello peeps! It is time for the second After School of the year. The theme for the night is Quiz Night! The quiz will be in swedish but we will serve amazing drinks in the bar and our fabulous burgers, such as the new Chévre Burger and our classics Maskinburgaren and the halloumi burger.

Big, warm, cozy hugs
M6-18

Sök till marskalk på Jubileumsbalen!

This event will be held in swedish!

Glömde du köpa biljett till jubileumsbalen? Eller räckte CSN helt enkelt inte hela vägen?

Oavsett anledning så har du här ännu en chans att vara med på balkvällen!

Sök till marskalk på jubileumsbalen!

Som marskalk jobbar man under balmiddagen och ser till att stämningen vid borden hålls på god nivå. Dessutom får man självklart gå på eftersläpp och ballunch GRATIS!

 

ANSÖK!

 

Styrelsen 2018 är vald!

Höstterminsmöte 1 är avklarat, och styrelsen 2018 har valts in! Ett riktigt skönt gäng som kommer göra 2018 till det bästa året på maskin någonsin!

Stort grattis och all lycka till dem!

TryOut Implement

Capacent seeks graduates to Analyst Rotational Program

Aktivavalen är öppna!

Nu är aktivavalen efter nollningen och nomineringar inför höstterminsmötet öppna! Du kan söka själv eller nominera vänner till olika poster, från karnevalsansvarig eller PR-Phörman till styrelseposter som ordförande eller skattmästare. Länkarna till de två separata ansökningsformulären finns på https://maskinsektionen.com/val och där hittar du också valberedningens sprillans nya broschyr.

Sök, nominera och tagga för en riktigt rolig hösttermin på Maskin!

En kontantfri nollning!

Nu börjar det närma sig på riktigt!

Med bara två dagar kvar till nollning hoppas vi att ni är lika taggade som vi för tre veckor av aktiviteter, fester och resor!

En stor nyhet för i år är att alla Maskinsektionens evenemenang kommer vara helt kontantfria. Detta innebär att allt från kaffe till sittningsbiljetter kommer betalas med kort eller via våra betalningssystem online. Har ni frågor eller funderingar får ni gärna höra av er till oss på facebook.

Så packa väskan med kostym och badbyxor (men skippa kontanterna), så ses vi i kårhuset på måndag!

Välkomna till Maskinsektionen!

Hej alla glada, taggade och nyblivna studenter! Har du blivit antagen till Maskinteknik eller Maskinteknik – teknisk design? Då önskar vi på Maskinsektionen dig ett stort GRATTIS och VÄLKOMMEN till LTHs, Lunds och Sveriges allra bästa sektion och utbildning! Snart börjar en tid fylld av oförglömliga minnen och vi är supertaggade och förväntansfulla för att få träffa er alla i augusti då nollningen börjar. Glöm inte gilla våra facebooksidor: https://www.facebook.com/mphos2017/ och https://www.facebook.com/maskinsektionen/!

Njut av sommaren och så ses vi i höst, och återigen, ett stort grattis och välkommen!