Aktiv på Maskin

Maskinsektionen är föreningar för alla studenter på Maskinteknik här i Lund, men för att allt ska gå runt finns det över 150 aktiva som gör att det finns kaffe, fester, sportande, verkstad, studieråd och mycket, mycket mer. Att vara aktiv i studentlivet i Lund är bland det mest givande man kan göra med sin studenttid. Man träffar kompisar för livet och lär sig saker ingen bok kan lära ut. På Maskinsektionen finns en mängd olika utskott man kan engagera sig i, och du kan läsa allt om dem på utskottssidan.

Man kan bli aktiv på Maskinsektionen på två sätt, antingen förtroendevald, där man väljs in på ett av de tre sektionsmötena vi har om året, alternativt kan man väljas in på en aktivapost där man går på intervju med utskottets ordförande. Dessa val sker främst två gånger om året, i september och oktober/november. Val kan också ske sporadiskt under året, så håll utkik för fyllnadsval och nyutlysta poster på Maskinsektionens facebooksida.

Men, det går att göra mycket mer på Maskinsektionen än att vara med i ett utskott, vi har nämligen och föreningar. Dessa kan vara allt mellan himmel och jord, från spexsällskap till ett squashlag! Vill du veta mer kan du gå till föreningssidan för att se vilka föreningar som finns just nu och hur du gör för att skapa en egen förening.