Hjälp till som studiecoach inom läxhjälp

Om du gillar att hjälpa andra människor så finns det nu chansen för dig att göra stor skillnad i någons liv. Du kan söka in till att bli studiecoach hos läxhjälpsorganisationen SmartStudies. De hjälper tusentals elever varje år och det har blivit en allt större efterfrågan för läxhjälp. Du kommer kunna välja hur ofta du kan hjälpa till samt om du föredrar att ge lektioner på plats eller ge läxhjälp online. Sök in idag och kom igång som studiecoach.

Läxhjälp på plats eller online — båda lika bra 

Om du föredrar att träffa din elev för fysiska lektioner så har ni två alternativ. Antingen så ses ni på ett bibliotek eller hemma hos eleven om det passar bättre. Ni kan testa och se vad som känns bäst. Viktigast är att ni hittar en plats där eleven kan fokusera. Online är ett väldigt smidigt sätt där varken du eller din elev behöver ta er någonstans utan ni genomför lektionen där det passar. 

Många har uppfattningen om att läxhjälp mest finns tillgängligt i storstäderna, så som läxhjälp Stockholm. Men organisationen erbjuder hjälp över hela Sverige och det gör att du som student kan enkelt hitta uppdrag som privatlärare. 

Som studiecoach får du bra referenser inför framtiden 

Att samla på sig bra meriter och referenser som student är aldrig fel. Det underlättar för en när man ska ge sig ut i arbetssökandet. Som studiecoach får du garanterat med dig bra meriter och referenser som du med fördel kan lägga till på ditt CV. Det är många tidigare lärare som har sagt att som studiecoach lärde de sig att bli mer pedagogiska, utveckla sina kommunikationsförmågor och ledaregenskaper. 

Ge läxhjälp i ditt ämnesområde  

SmartStudies fokuserar mycket på att ge läxhjälp inom matematik, så är du intresserad av att ge mattehjälp och vara mattelärare så är det alltid något som du kan bli. Det är många elever som oftast söker efter just mattehjälp. Vet du om någon är intresserad av att få läxhjälp så kan du alltid tipsa dem om att gå in på sidan läxhjälp pris. Då kan de få kontakt med en utbildningsspecialist som kan ge dem ett gratis prisförslag. 

Moderorganisationen till SmartStudies heter Allakando och de erbjuder en onlinekurs om högskoleprovet där du också kan söka in till att bli privatlärare för. Är det så att du funderar på att skriva provet inför nästa tillfälle så kan finns det erbjudande där du kan signa upp dig gratis och göra ett högskoleprovet test för att få en känsla av hur du ligger till. 

Tidigare erfarenhet behövs inte för att ge läxhjälp 

Att vara positiv, engagerad, ha höga kunskaper i ett ämne och en vilja av att hjälpa är det viktigaste när du söker in till att bli privatlärare inom läxhjälp. Du behöver därmed inte ha några tidigare erfarenheter av att ge studiehjälp. Du kommer att bli upplärd inom olika studietekniker och hur du kan hjälpa din elev att utvecklas. 
Skulle du vilja kika på lite snabba tips om studietekniker redan nu, eller behöva få lite egna tips för dina studier kan du vända dig till denna sidan om läxhjälp.