Vad är nollningen?

Nollningen är startskottet för dina fem underbara år på LTH. Tre veckor då vi hjälper dig som nyantagen att komma in i studierna, studentlivet och får dig att känna dig som hemma. Detta görs med en mängd olika evenemang, alla skapade med åtanken att det ska finnas något för alla. Event såsom myskvällar, fester och olika uppdrag. Sportevent, en resa till Danmark, ett dopp i sjön Sjøn, ett försök att flyga över Öresund och en räkfrossa är bara ett axplock av vad du kommer att uppleva.

Skillnad mot gymnasiet

Nollningen under Teknologkåren inom LTH skiljer sig från tidigare gymnasienollningar du kanske har upplevt. Detta då målet med denna nollning är att välkomna dig som ny maskinstudent. Alltså ska alla nyantagna nollor känna sig trygga och välkomna i varje del av nollningen. Nollningen är helt frivillig. Men den rekommenderas då det är hejdundrans kul och då du kommer komma ut ur nollningen med både studiekamrater och tips från äldre studenter om plugget.

Phaddergrupper

För att vägleda dig på denna fantastiska resa delas du in i en phaddergrupp. En grupp där du lär känna andra nyantagna och där några äldre studenter (phaddrar), finns för att svara på era frågor och dela med sig av sina erfarenheter. Denna grupp kommer följer dig under nollningen och Phaddrarna finns alltid som en trygg punkt under alla evenemang.

25679st

Sålda kaffe i mcafé 2016

100st

100 taggade phaddrar till årets nollning

180st

Antagna per år på maskinsektionen

© Copyright - Maskinsektionen 2020