Aktivarekrytering

Vad innebär det att vara aktiv på Maskin?

Maskinsektionen drivs av och för sina medlemmar. Att vara aktiv är både personligt utvecklande, meriterande på CV:et, mycket lärorikt, och en ger en chans att lära känna många nya människor. Framför allt är det förstås otroligt roligt att vara en aktiv del av Maskin-familjen! För att sektionen ska fungera så bra som möjligt krävs det mycket engagemang och många olika egenskaper. Det finns många olika roller att ta, så sannolikheten är stor att du hittar något som passar just dig!

På M-sektionen är det Valberedningen som har ansvaret att informera om vilka poster som finns att söka inom vår sektion. Läs deras broschyr och inspireras av alla möjligheter! Förhoppningen är att så många som möjligt ska vilja ta chansen att engagera sig i sektionens arbete, därför krävs det inga förkunskaper för att söka någon av våra poster. Ta möjligheten att söka till allt som verkar intressant och kul, du kan alltid lära dig på vägen!

Aktivapost eller Förtroendevald post?

Generellt innebär en förtroendevald post mer ansvar. Det kan handla om ekonomiskt ansvar, eller att man förväntas utföra ett viktigt arbete för sektionen. Ett större ansvar innebär ofta även en större inblick i sektionens arbete, och du får ta en större del av gemenskapen. Alla är välkomna att söka förtroendevalda poster, även om man inte engagerat sig i sektionen innnan! Sökande till förtroendevalda poster intervjuas först av Valberedningen och väljs sedan på ett Sektionsmöte, som hålls tre gånger per år.

Aktivarekryteringen sker på höstterminen och drivs av respektive Utskottsordförande och Vice Utskottsordförande. Som aktiv på sektionen får du vara med i ett utskott som sköter olika delar av sektionens dagliga verksamhet. Du blir en del av ett härligt gäng som inte bara ser till att sektionen rullar, men också hittar på massor av skoj omkring arbetet. Det är kul att vara aktiv!

Har du frågor om rekryteringsprocessen?

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Eller vill veta mer om någon specifik post? Tveka inte att kontakta Valberedningen via valberedningen@maskinsektionen.com!

Osäker på vad det finns för poster? Inga problem, kolla in Valberedningens broschyr för all information du kan önska dig och lite till. Lycka till!